Oktoober – korrektsioon USAs

Alustan sealt, kus eelmine kuu pooleli jäi. Nimelt ma kauplen suvest alates S&P 500 indeksiga. Mul oli juuli lõpus avatud väike ostuorder sellele indeksile. Eeldasin siis, et indeks tõuseb 3000 punktini või vähemalt selle lähedale. Läks aga teisiti – indeks jõudis 2930 punkti kanti ja sealt alates hakkas päris järsult kukkuma. Olin sunnitud ostuorderi kinni panema, et mitte kahjumisse jääda.

Aktsiaturud teevad aeg-ajalt korrektsioone hindade osas ja sellega tuleb arvestada. Nüüdseks võib minu arvates öelda, et selleks korraks on korrektsioon ära olnud ja võib ostuorderi uuesti sisse soolata 🙂 Seekorne “põhi” oli 2600 punkti juures ja sealt alla tõenäoliselt S&P 500 indeks ilmselt ei kuku.

sp500

Kauplemisel on mulle abiks uudised CNBC-st ja Bloombergist. Lisaks otsustan mõnikord ka “kõhutunde” põhjal, mida teha. Müügiordereid teen harva, kuna pikemas plaanis läheb S&P 500 ülesse, mitte alla. Selleks peab ikka väga halb uudis olema, et müüa. Ordereid avan enamasti käsitsi.

Ühisrahastuses minu jaoks midagi põnevat pole toimunud. Raha juurde pole pannud ega välja ei võtnud.

Mintoses kogunes kuu ajaga intresse ja muud tulu 113,46 €. Jätkasin järelturult Mogo tagasiostu garantiiga laenude ostmist intressiga 10% – 12%.

Capture

Omarahas teeb automaatpakkuja oma tööd. Omaraha ettevõtte kontole on intresse kogunenud 74,35 €. Raha oli välja laenatud 480 €. Eraisiku kontole kogunes 192,18 €. Seda kohe välja ei võta, kuna iga raha välja kandmine maksab 0,5 €. Intresse kogunes 65 €.

3 kommentaari “Oktoober – korrektsioon USAs”

  1. Keegi ei tea, mis saab. Hiinlastel on needmine stiilis “elagu sa huvitavatel aegadel”.

    Fundamentaalsel võib mõtiskleda, kas USA pea 10 aastat kestnud tõusul on reaalmajandusega seonduvaid põhjuseid.
    Tehniliselt – miski ei ole välistatud.

    [img]https://charts.mql5.com/19/550/sp500-w1-admiral-markets.png[/img]

    Aktsiaindeksitest on huvitavaks näiteks Nikkei, mille tipp on püsinud aastast 1989, e turg ei ole taastunud 30 aastat.

    https://www.macrotrends.net/2593/nikkei-225-index-historical-chart-data

    Aga me saame teada.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine