Juuli 2018 kokkuvõte

Juulis jätkasin Mintoses Mogo tagasiostu garantiiga laenude portfelli suurendamist. Lisasin 2000 € Mogo laenudesse. Sealhulgas kaasasin 1000 € laenuna oma ettevõttele, mille alt ma investeerin. Juulis tuli ka teade, et Mogo langetab  investoritele makstavaid intresse. Kui enne oli võimalik investeerida 13 – 14% intressiga Mogo laenudesse, siis nüüd on maksimaalne intress 9 – 10%. Samal ajal ostab Mogo investoritelt tagasi 13 – 14% intressiga laene 😦 Järelturul on küll võimalik saada ka suurema intressiga Mogo laene, kuid need on enamasti juurdehindlusega keskmiselt 5% (eriti 14% intressiga laenud). Ise ostsin järelturult 12% laene 0% kuni 0,1% juurdehindlusega. Mõned laenud õnnestus osta ka väikese allahindlusega. Intresse kogunes Mintoses kuu ajaga 52,42 €.

mintos_08

Omaraha portaali pole jätkuvalt raha juurde pannud. Ettevõtte kontolt võtsin välja 624,37 € ja suunasin selle Mintosesse. Intresse on kuu ajaga kogunenud 68,78 €. Eraisiku kontolt võtsin välja 303,49 €. Intresse kogunes 72,67 €.

Kuu lõpus müüsin sügisel ja kevadel ostetud osakud paaris indeksfondis – Vanguard FTSE All-World UCITS ETF ja Vanguard S&P 500 UCITS ETF. Kui tehingutasud maha arvata, siis väljusin kasumiga umbes 300 €. Võib olla suunan vabanenud raha kunagi Mintosesse, kui Mogo peaks uuesti investorite jaoks laenuintresse tõstma.

Kui juuni oli esimese poolaasta kõige kasumlikum kuu tänu Mintose Mogo cashback kampaaniale, siis tänu indeksfondide osakute müügile on juuli siiani selle aasta kõige kasumlikum kuu pea 500 euroga. Tegin ka väikese statistika oma intressituludest:

intressid_07

 

Korteri üüritulu on jätkuvalt 380 € kuus. Valmivate üürimajade taustal, kus kahetoalise korteri plaanitavaks üürihinnaks on väidetavalt 400 €, on mul plaanis tõsta järgmise aasta kevadel ka enda korteri üüri vähemalt 390 euroni. Miks alles järgmisel aastal? Seepärast, et alles aprillis vahetus üürnik ja ei taha uut üürnikku kohe ehmatada üüri tõstmisega 🙂

4 kommentaari “Juuli 2018 kokkuvõte”

  1. Väga muhedad numbrid!

    Üüri tõstmise koha pealt peaksid üürilepingusse kirjutama sisse, et võid tõsta mingi % võrra iga aasta üürihinda, sest kogu majandus läheb ülessuunas ning miks peaks üürihind statsionaarne olema.

    Minul näiteks büroopinna üürilepingus oli konkreetselt kirjas, et omanik võib tõsta ühe aasta jooksul hinda lausa kuni 25%. Rõhk sõnal VÕIB! Minu õnneks seda ta ei teinud, kuid ta oleks seda võinud vabalt teha.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Design a site like this with WordPress.com
Alustamine